Corry Konings

Corry Konings boeken

Corry Konings, woonachtig in St. Willibrord, van beroep kapster, is nog maar 16 jaar als zij toetreedt tot het dansorkestje De Rekels. Aangemoedigd door platenhandelaar Ries Brouwers, eveneens uit St. Willibrord, gaat ze voorzingen bij Pierre Kartner, op dat moment talentscout bij Dureco. Pierre Kartner besluit dat hij een lied voor de argeloos ogende Corry zal schrijven. Vele hits zullen volgen!
In 2011 baarde Corry opzien door de titelsong voor de film New Kids Nitro in te zingen. Het nummer heette Hoeren neuken nooit meer werken. Nadat de single een succes werd en onderscheiden werd als beste filmhit van dat jaar, verscheen er al gauw een Duitse versie, getiteld Huren Bumsen Nie Mehr Schuften. Het opmerkelijke nummer zorgde in de (sociale) media voor veel heel discussie.
Het nummer Huilen is voor jou te laat uit 1970 stond vier decennia lang in de top 10 van meest succesvolle hits uit de Nederlandse Top 40. In 2011 werd het lied ingehaald door Rolling in the Deep en later door Pharrell met Happy en viel het buiten de top 10. Inmiddels is Huilen ook niet meer de grootste Nederlandstalige hit uit de geschiedenis. Dit is nu Ik neem je mee van Gers Pardoel.
In 2018 verbaasde Corry iedereen in Nederland opnieuw door mee te doen aan het tv-programma Expeditie Robinson en uit te groeien tot de publiekslieveling van deze editie. Dankzij dit programma staat Corry sindsdien weer volop in de belangstelling van zowel de media als het publiek. Ook staat haar agenda weer vol met optredens in zowel Nederland als België.
In 2019 verraste Corry het publiek en de media opnieuw door een duetsingle in te zingen voor de Staatsloterij “Corry Koningsdag” met rapper Brownie Dutch.
Corry brengt nog steeds singles en cd-albums uit, o.a. Duizend maal aan jou gedacht, Buenos noches mi amigo, Morgen is alles weer heel anders en Olé Olá. Ze is een rasartiest en zeer populair bij zowel de Vlaamse als Nederlandse fans.
Corry Konings boek je vanaf € 3495,-